1.  Targul de toamna,  se desfasoara la inceputul lunii noiembrie si este un eveniment devenit traditional care se desfasoara anual si in cadrul caruia sunt puse in valoare obiceiurile specifice localitatii precum si activitati legate de schimburi comerciale si culturale.
In cadrul acestei manifestari sunt invitate an de an ansambluri folclorice prahovene cat si artisti consacrati care promoveaza si pastreaza traditia culturala prahoveana.
Targul  se desfasoara pe durata a doua zile cu activitati artistice, cu serbari si evolutia pe scena a ansamlurilor si artistilor invitati.
Evenimentul ne-da ocazia sa promovam dansurile populare locale precum si activitatile mestesugsti locale precum: broderia  manuala, cusutul, tesutul, etc.si nu in ultimul rand promovarea produselor gustoase pregatite de gospodinele din localitate: prajituri de casa, diverse sortimente de dulceata, compot, sirop etc.
Nu vor ramane neobservate nici produsele gastronomice cu renume: tuica, vinul, micii si bulzul prahovean.
 


2. 1 iunie -  Ziua Comunei  manifestare cultural artistica complexa in cadrul caruia sunt programate activitati comerciale specifice, activitati sportive si turistice precum si un variat program cultural artistic.Manifestarea se desfasoara in aer liber in zona, Ruda, o frumoasa zona de agrement. Dorim astfel sa punem in valoare si potentialul agroturistic al localitatii, valorile traditionale ale satului romanesc. Vor, juca, alaturi de noi ansambluri folclorice din diverse zone ale judetului care vor promova portul popular si dansurile populare specifice zonelor de unde vin si invitati din localitatile cu care comuna Magureni este infratita: localitatea Molesti din Republica Moldova si localitatea Courcebouefs din Franta.

 

sat Magureni, nr. 354
comuna Măgureni, Prahova

0244/384068

info@magureniturism.ro