CUM AJUNGEM?


CU MASINA
Langa comuna Magureni trece cea mai importanta sosea din Romania, DN 1. Din DN1 la cca.6 km Vest de la Paralela 45 se ajunge in comuna Florești. Din Floresti, ne deplasam pe DJ 720,spre Vest,trecand podul peste apa Prahovei,ne apare in fata o panta si pentru,a ajunge la Magureni, ne angajam pe DC145, din dreapta.


CU AVIONUL
Aeroportul International Bucuresti este situat la 80 km de comuna, cu acces direct la soseaua DN1.


Istoricul localității


Denumirea localității Măgureni vine de la „Măgura” care înseamnă formă pozitivă de relief, bine individualizată față de relieful înconjurător, provenită din fragmentarea unor culmi deluroase sau muntoase de către apele curgătoare. Pentru faptul că satul a fost inițial așezat în zona dealurilor, această explicație este cea mai plauzibilă.


DESPRE MAGURENI


Măgureni este o localitate în județul Prahova, situată în vestul județului între pârâul Provița și râul Prahova, la o distanță de 29 km de Ploiești (reședința de județ) și 12 km de Câmpina (al doilea municipiu din județ ca mărime), cu următoarele coordonate geografice: latitudine: 45.05 N / longitudine: 25.76 E.


Relieful este predominant șes, înconjurat de mici dealuri, majoritatea împădurite; cea mai înaltă culme din comună este vârful Teișului, aflat la nord-vest.


Localitatea este compusă din trei sate: Cocorăștii Caplii, Lunca Prahovei și Măgureni (reședința). Teritoriul comunei este traversat de drumul județean DJ 145 (strada principală din Măgureni) și DJ 101P (drumul de la Călinești prin Lunca Prahovei și Cocorăștii Caplii spre Poiana Câmpina), precum și de drumurile comunale 115A, 115B și 116A. Cea mai apropiată gară se află la 6 km de centrul comunei.


La mici distanțe față de centrul administrativ al comunei se situează o serie de alte localități vecine, precum: Bănești, la E ( cca. 12 km ), Poiana Campina, la N ( cca 10 km ), Filipeștii de Pădure, la S-V ( cca. 6 km ), Florești, la S-E ( cca. 6 km );


Distanțele față de principalele orașe din județul Prahova și regiunea Munteniei, sunt:
- Ploiești, 29 km;
- Câmpina, 17 km;
- Băicoi, 12 km;
- BUCUREȘTI, 90 km;
- Târgoviște, 45 km.


Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Măgureni se ridică la 5.777 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 6.630 de locuitori. Majoritatea locuitorilor s-au declarat români (98,22%). Pentru 1,75% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,98%), cu o minoritate de adventiști de ziua a șaptea (1,97%). Pentru 1,75% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

 

sat Magureni, nr. 354
comuna Măgureni, Prahova

0244/384068

info@magureniturism.ro